top of page

Het 95%-leereffect van LEGO SERIOUS PLAY

De visual geeft precies weer waarom LEGO SERIOUS PLAY zo'n effectieve workshop methode is voor o.a. visie-ontwikkeling, Business Canvassing, strategizing en productontwikkeling.

Core process

Deelnemers aan een LEGO SERIOUS PLAY gefaciliteerde workshop bouwen zelf hun eigen antwoord op de vraag van de facilitator (leereffect: 80%). Daarbij leggen ze aan de groep uit waar wat ze gebouwd hebben voor staat en geven antwoord op vragen van de andere groepsleden (leereffect: 70%). En dan heb ik het alleen nog maar over het 'core process' van LEGO SERIOUS PLAY.

"Vertel het me en ik zal het vergeten, laat het me zien en ik zal het onthouden, involveer me en ik zal het snappen"

Application Techniques

Pas je de LEGO SERIOUS PLAY-methode toe om de groep 'systemen' te laten bouwen, 'connecties' te laten maken en 'emergence te spelen' (de Application Techniques), dan stijgt het leereffect naar 95%. Deelnemers leggen namelijk aan elkaar uit wat er volgens hen in specifieke scenario's zou kunnen gebeuren en welke invloed dat op het team, het product, de dienstverlening, service en/of de organisatie heeft. Dat levert heel interessante, intensieve (soms heftige), inhoudelijke discussies op. Een bijzonder effectieve (leer)ervaring dus! Wil je meer weten?

Archief
Zoek op onderwerp
Any brick social
RSS Feed
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • LinkedIn App Icon
bottom of page